* Werkgroep Archeologie Waterland vraagt wie ons kan helpen aan informatie over grafstenen.

Gevraagd informatie over grafstenen.

De archeologie werkgroep is voor het volgende archeologisch magazine waterland op zoek naar de achtergrond van de sarcofaagdeksels in Monnickendam. Het gaat om de rode grafstenen deksel op het Weezenland en in de Grote Kerk.

We willen graag weten waar deze grafstenen vandaan zijn gekomen en hoe ze op hun huidige locatie zijn beland. Arjan weet dat de grafsteen in de Grote Kerk afkomstig is van de Fluwelen Burgwal. Daar heeft deze steen in de stoep gelegen waarschijnlijk als deurpost. Maar dat is dan ook alles. Over de grafsteen op het Weezenland weten we verder weinig.

Mocht iemand hierover meer informatie hebben of ken je iemand die over deze stenen meer weet te vertellen dan horen we dat graag natuurlijk. 

We zijn bereikbaar op onderstaand e-mailadres of telefonisch via 06-14180701.


<<< Overzicht

 

Over Vereniging Oud monnickendam

De Vereniging Oud Monnickendam stelt zich ten doel het stads- en landschapsschoon van Monnickendam te bewaren, te beschermen en waar mogelijk te vermeerderen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan via overleg en adviezen aan het gemeentelijk bestuur bij bouwplannen, ruimtelijke ontwikkelingen en restauraties. Bij diverse proje ...

Lees verder